spacer
 

Historiek van ACTA

Onder leiding van Gunther Baumgartner en enkele enthousiaste medewerkers begonnen in ‘87 jonge werkzoekenden een opleiding meet- en regeltechniek in een klein lokaal aan de Putsesteenweg te Kalmthout. Na één opleiding volgden meerdere trajecten en na verloop van tijd kregen meerdere bedrijven interesse om in het pioniersproject te stappen.


Op vraag van minister Coens, toenmalig Vlaams minister van onderwijs, werd in 1991 het pioniersproject tot ACTA vzw omgedoopt. Sindsdien profileert ACTA vzw zich als competentiecentrum voor automatiserings- en procestechniek.
Vandaag worden jaarlijks meer dan 6500 mandagen opleiding gegeven voor de industrie en meer dan 3500 mandagen opleiding voor het onderwijs. De opleidingen voor het onderwijs omvatten zowel de opleidingen voor leerkrachten als leerlingen.
 

ACTA vzw werd reeds meermaals als schoolvoorbeeld van een public private partnership model benoemd. Dit model steunt op de samenwerking tussen bedrijven, sociale partners en overheid binnen één organisatie. Europees Commissaris P. Flynn noemde het "an example of how to meet the challenge of change”.

ACTA vzw - opleidingscentrum voor techniek en automatisering - Ruiterijschool 9 - B-2930 Brasschaat - Belgiƫ - T +32(0)3 620 23 00 - acta.info@acta-vzw.be