spacer
 

voor onderwijs

Tot de missie van ACTA vzw behoort de realisatie van een duurzame competentiebrug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In een ideale situatie stromen studenten met de juiste startcompetenties uit het onderwijs naar een eerste werkplek. Om dit te realiseren moet een optimale competentiemix bestaan tussen hetgeen men in het onderwijs aan competenties ontwikkelt en hetgeen men in het bedrijf aan competenties verwacht. In de praktijk is het voor het onderwijs moeilijk om bepaalde technische competenties bij leerlingen of studenten te ontwikkelen. Dankzij een nauwe samenwerking tussen ACTA en de Regionale Technologie Centra (RTC) - waaronder RTC Antwerpen in het bijzonder - kan het onderwijs de trainingsfaciliteiten en docenten met praktijkervaring van ACTA inzetten om ontbrekende technische competenties te ontwikkelen.

Voor de leerlingen van de Se-n-Se richting 7 Chemische Procestechnieken organiseert Acta, met de steun van RTC Netwerk en Co-valent, 7 dagen praktijkopleiding. De leerlingen krijgen één dag een kennismaking met de procesinstallatie , gevolgd door sessies rond druk & level, destillatie, temperatuur & warmte, de didactische miniplant van Acta, flow en tot slot een synthesedag waarin alle voorgaande thema’s geïntegreerd worden.
De intense samenwerking tussen Acta, de sectororganisaties Essenscia en Co-valent, de stagebedrijven en de scholen zorgt mee voor een instroom op maat van de (petro)chemische sector .
 

Voor meer info mail naar Jente Truyens.

RTC Antwerpen

RTC Vlaams Brabant

RTC West-Vlaanderen

RTC Oost-Vlaanderen

RTC Limburg

ACTA vzw - opleidingscentrum voor techniek en automatisering - Ruiterijschool 9 - B-2930 Brasschaat - Belgiƫ - T +32(0)3 620 23 00 - acta.info@acta-vzw.be